آموزش پیانو

آموزش پیانو

آموزش پیانو توسط اساتید برتر آموزشگاه موسیقی طریقت، در این دوره شما به صورت کامل از مبتدی تا حرفه ای نواختن پیانو را زیر نظر اساتید موسیقی طریقت آموخته و با تلاش و پشتکار قوی به یک پیانسیت حرفه ای تبدیل خواهید شد. فراموش نکنید که آموزش بخش آغازین هر ساز است و مهمترین قسمت آموزش تلاش و پشتکار کارآموز برای یادگیری است.

پیانو در دسته سازهای زهی چکشی قرار دارد. نکته مهم در مورد پیانو این است که قابلیت کامل برای موسیقی چند صدایی دارد و با ۷ اوکتاو نسبت به سایر سازها از وسعت بیشتری نیز برخوردار است دارد. بهترین سن برای یادگیری پیانو از کودکی تا بزرگسالی میتواند متغیر باشد و محدویت خاصی ندارد.


بهترین آموزشگاه موسیقی برای آموزش پیانو جایی است که هنرجو به گونه ای تربیت شود که علاوه بر کشش درست نت ها هنگام نواختن بتواند با دقت پدال گیری و نوانس ها را نیز اجرا نماید. همچنین مدرس باید توانایی انتقال دانش بیان موسیقیایی در آهنگ نوازی پیانو از روش ها و متدهای به روز را داشته باشد. مضاف بر اینکه استاد حرفه ای پیانو باید بتواند نواختن خلاقانه را نیز به هنرجو آموزش دهد نه فقط تقلید در نواختن! همچنین از آنجایی که پیانو ساز دشوار و پیچیده ای است استاد آن باید بتواند با استفاده از روش های انگیزشی و تشویقی شور یادگیری در هنرجو ایجاد کند.

در این دوره چه تکنیک‌هایی یاد می‌گیریم؟

  • فراگرفتن تکنیکهای مرتبط با سبکهای مختلف نوازندگی ساز پیانو
  • فراگیری و اجرای صحیح قطعات موسیقی از لحاظ تیونینگ، ریتم، دینامیک، تمپو آگوگیک، سونوریته و موزیکالیته
  • فراگیری بیان موسیقیایی و اصول اجرا
  • کار بروی رپرتوار قطعات ایرانی و جهانی ساز پیانو
  • فراگیری آداب صحنه و اجرای صحنه ای در سطح کنسرتهای داخل آکادمی
  • فراگیری شیوه تمرین ذهنی بدون ساز و اجرای خلاق در دوره های ویژه آکادمیک

تاریخچه پیانو

پیانو را بارتولومئو کریستافوری در حدود سال ۱۷۰۰ میلادی در شهر پادووای ایتالیا اختراع کرد. اما اختراع جدید کریستافوری تا حدود یک دهه تقریباً ناشناخته ماند تا اینکه در سال ۱۷۱۱ یک نویسنده ایتالیایی مقاله‌ای دربارهٔ آن نوشت که بعدها به آلمانی ترجمه و به صورت گسترده منتشر شد. این مقاله شامل دیاگرام مکانیزم پیانو نیز بود و اکثر سازندگان بعدی پیانو کار خود بر اساس این مقاله شروع کردند. قبل از اختراع پیانو از سازی قدیمی‌تر به نام هارپسیکورد (Harpsichord) استفاده می‌شد. تفاوت عمده و مهمی که پیانو با سازهای مشابه قبل از خودش داشت آن بود که در سازهای مشابه قبلی، شدت صدای حاصل از فشرده شدن یک کلاویه، مستقل از شدت ضربهٔ واردشده بر کلید، مقداری ثابت بود، اما در پیانو نوازنده قادر بود با ملایم ضربه زدن به کلیدها صدایی نرم‌تر ایجاد کند، یا با ضربات محکم‌تر صدایی درشت‌تر با پیانو تولید کند. همین ویژگی باعث شد که به سرعت پیانو مورد توجه آهنگسازان قرن هجدهم میلادی قرار بگیرد. پیانوهای اولیه ظاهر و صدایی شبیه به هارپسیکورد داشتند و در واقع مخترع پیانو یک هارپسیکورد ساز بود که در تلاش برای ارتقاء مکانیزم هارپسیکورد بود تا این ساز قادر به تولید صدا با شدت های گوناگون باشد اما در نهایت با مورد توجه قرار گرفتن هارپسیکورد جدید این ارتقاء منجر به ایجاد ساز جدیدی شد که پیانو فورته نام گرفت و به مرور زمان به شکل امروزی پیانو در آمد و آنچه که ما امروزه به عنوان پیانوی مدرن می شناسیم از اواسط قرن نوزدهم ظاهر شده‌است. (ویکی پدیا)

سایر دوره های آموزشی آکادمی

اساتید آموزش پیانو اکادمی طریقت

دکتر میلاد طریقت

فارغ التحصیل دکتری تخصصی رشته مهندسی نرم افزار، مدرس پیانو ایرانی و کلاسیک، مدرس دانشگاه.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت نام دورهمشاوره